Mijn pakket staat bij PostNL als afgeleverd, maar ik heb nog niets ontvangen!

Witwitterwitst.nl verzend zijn pakjes als brievenbuspost. Het is goed om te weten dat pakketjes die als brievenbuspost worden verzonden automatisch als bezorgt worden gemeld op de dag nadat ze verzonden zijn. Het kan dus zo zijn dat in de track&trace gegevens van PostNL staat dat je pakje al afgeleverd is, maar dat deze pas uren daarna wordt bezorgt. Helaas kunnen wij hier niets aan doen, maar is dit een probleem van de manier waarop PostNL zijn brievenbuspakjes verwerkt.

Wat zijn de verzendkosten?

De verzendkosten voor onze producten zijn €3,45 en boven de €50 is het zelfs gratis. Wij verzenden al onze producten als brievenbuspakje. Waarom een brievenbuspakje? Bij brievenbuspost zonder track&trace code bleek in het verleden dat er nog wel eens wat kwijt raakte. Vervelend voor jou, vervelend voor ons. Vandaar de keuzen voor brievenbuspakjes.

Wat zijn de levertijden van de producten?

Bestellingen op Witwitterwitst.nl ontvang je, nadat de betaling bij ons binnen is, over het algemeen binnen 1-2 werkdagen.
Dit is voornamelijk afhankelijk van hoe laat je besteld hebt en de snelheid van PostNL.
Bestel je voor 16.00 uur ‘s middags op een werkdag is de bestelling doorgaans de volgende dag bij je. Bestel je na 16.00 uur of in
weekend duurt het iets langer voordat je je bestelling ontvangt.

Je vindt de bezorgtijden van PostNL op hun eigen site.

Ik heb een klacht

Elke klacht is voor ons een uitdaging, een uitdaging om deze zo goed mogelijk op te lossen.
Dus heb je een klacht over onze dienstverlening, een artikel of ( de bezorging van ) je bestelling? Zorg dat je klacht zo snel mogelijk, uiterlijk binnen één maand telefonisch of per email bij ons binnen is.
Wij zorgen dat we zo snel mogelijk op je klacht reageren en zullen in overleg met jou het probleem oplossen. Stuur je een email, vermeld dan ook even het nummer van de bestelling en jouw telefoonnummer. Op deze manier kunnen we contact met je zoeken met alle gegevens bij de hand.

Vind je dat jouw klacht niet naar tevredenheid is opgelost? Dan kan je een klacht/geschil indienen bij Stichting Webwinkelkeur. Zij kunnen onafhankelijke bemiddeling verzorgen.

Mijn bestelling is beschadigd of niet compleet!

Wat vervelend dat je bestelling niet compleet of beschadigd is! Neem even contact op met onze klantenservice, dan helpen wij je verder.

Kan ik mijn bestelling terugsturen?

Ben je niet 100% tevreden over je aankoop?
Je hebt het recht je bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. Na deze annulering heb je nogmaals 14 dagen om het product terug te sturen. Je krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten teruggestort.
Let op: De verzendkosten vanaf jouw huis naar Witwitterwitst.nl zijn voor je eigen rekening.

Indien je gebruik maakt van je herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan Witwitterwitst.nl teruggestuurd moeten worden. Om gebruik te maken van dit recht kun je contact met ons opnemen via info@Witwitterwitst.nl. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van je retour terugstorten mits het product reeds in goede orde ontvangen is.
Gebruik verder de informatie op deze pagina over retourneren.

Willen jullie met Witwitterwitst.nl in mijn weggeefactie, beauty-box of sponsordeal meedoen?

Wij staan altijd open voor leuke acties en samenwerkingen. Stuur ons even een bericht via onze contactpagina, dan nemen we binnen 24 uur contact met je op!

Hoe kan ik contact met jullie opnemen?

Of je nu een vraag wilt stellen over je bestelling, de producten van Witwitterwitst.nl of wilt laten weten hoe (on)tevreden je bent – we staan voor je klaar!
Vragen kun je stellen via email op info@Witwitterwitst.nl, via het contactformulier of telefonisch op 084-8706420.
We streven ernaar elke vraag binnen 24 uur te beantwoorden.

Is de levering bij alle betalingsmethodes even snel?

Is jouw bestelling bij ons voor 16.00 uur binnen en betaald heb je deze over het algemeen de volgende werkdag in huis.
Wil je betalen via bankoverschrijving? Wij hebben een rekening bij KNAB, heb je een andere bank dan duurt dit meestal 1-2 werkdagen van bank naar bank.
Kies voor één van de directe betaalmethodes wanneer je direct je bestelling wilt ontvangen.